Skip to main content

Hiába tiltotta el határozatában a Helyi Választási Bizottság a Polgármesteri Hivatalt és Mirkóczki Ádámot, mint a kiadásért felelős személyt az Egri Magazin különszámának nyomtatott formában történő megjelentetésétől és terjesztésétől, a polgármester Eger város hivatalos facebook oldalán személyes garanciát vállal azért, hogy mindenkinek eljuttatják az újságot.

Nyíltan semmibe veszi a Helyi Választási Bizottság döntését Mirkóczki Ádám és a testület tilalma ellenére, ráadásul az önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló Eger Város Hivatalos facebook oldalát felhasználva terjeszti a jogsértő módon kiadott Egri Magazint. A Helyi Választási Bizottság 2024. május 24-i határozatában egyértelműen eltiltotta mind a polgármestert, mind a Polgármesteri Hivatalt a törvénysértéstől. A határozat így fogalmaz:  

„A HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG a kifogásnak részben helyt ad és megállapítja a Ve.2§ (1) bekezdése c) és e) pontjaiba ütköző jogsértést azzal, hogy a felelős kiadóként megjelölt Mirkóczki Ádám polgármester haladéktalanul távolítsa el a honlapról a kiadványt, tovább eltiltja kiadóként és szerkesztőként a Polgármesteri Hivatalt, felelős kiadóként Mirkóczki Ádám polgármestert a további jogszabálysértéstől ideértve, de nem kizárólagosan a nyomtatott formában való terjesztését is a kiadványnak. “

 A HVB teljes határozata itt érhető el: https://eger.hu/public/uploads/113-2024-v-24_6650673e89614.pdf

Mindezeket figyelmen kívül hagyva Mirkóczki Ádám Eger Város Hivatalos facebook oldalán kijelentette: a Hajdúhegyi városrészben a postaládákból eltűnt magazinokat mindenkinek pótolják, aki erre igényt tart.

Vagyis a Polgármesteri Hivatal saját apparátustát felhasználva, az önkormányzati dolgozókat a munkaidejükben rákényszerítve, a választási eljárásról szóló törvényt megsértve,  a Helyi Választási Bizottság konkrét tilalma ellenére, saját politikai céljai elérése érdekében terjeszti azt a magazint, aminek kiadói jogát ellopta a Média Egertől és aminek kiadási költségét a városkasszából finanszírozhatta.

A polgármestert és körét azonban nem csak a fenti esetben tiltotta már el a törvénysértéstől a Helyi Választási Bizottság. Spisák György aljegyzőt is elmarasztalták, amiért plakátolt a városban. A döntés értelmében Spisák megszegte a jelöltek esélyegyenlőségéről szóló rendelkezés mellett a köztisztviselői törvénykönyv paragrafusait is, melyek egyértelműen kimondják: aljegyzőként még szabadidejében sem vehet részt konkrét politikai tevékenységben. Az aljegyző Minczér Gábor alpolgármesterrel karöltve azonban erre a tilalomra is fittyet hány és saját kezűleg dobálja az egri postaládákba az Egri Magazinnak álcázott propagandakiadványt.

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek