2021.09.24.

Hamarosan indulhat az Eger-Miskolc kerékpárút építése

Jelentős beruházás, több településen átívelő kerékpárút kezdhet épülni a közeljövőben, melynek két végpontja Miskolc és Eger lesznek. Ez az újonnan épülő átszakasz rácsatlakozik majd a már megépült Miskolc-Mezőkövesd és Mezőkövesd-Bogács szakaszokra is, velük együtt egy jelentős kerékpárút hálózatott létrehozva a két megye területén. A kerékpárút teljes hossza 56 kilométer lesz.

Az újonnan épülő útvonal összetétele kissé bonyolultnak tűnik elsőre, de abban egészen biztosak lehetünk, hogy ha végül megépül, akkor egy remek lehetőség lesz minden kétkeréken közlekedni szerető embernek. És nem csak turisztikai szempontból, de gazdaságilag is sok lehetőség rejlik majd a kerékpárútban. Gondoljunk itt csak a munkaerőmobilitásra például.

A megvalósításról szóló elvi nyilatkozatból és a projekt dokumentációjából kiderül, hogy az útvonal kiinduló pontja Miskolc-Tapolca lesz. Erdei úton haladva ez a miskolci szakasz a város közigazgatási határáig tart majd Kékmezőig Kisgyőr irányába. Ezután az útvonal Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén halad tovább Harsány irányába. Harsány után Sály, Tibolddaróc, Bogács és Szomolya kerül érintésre, ahol eléri a megyehatárt.

Az útvonal térképe. Forrás: Eger MJV Önkormányzata

Heves megye határától egészen Eger közigazgatási határáig tart majd. Az útszakasz eredetileg eddig tartott volna, ám az Önkormányzat vállalta egy közigazgatási területen belül futó útszakasz kiépítését, amely így lehetővé teszi, hogy az 56 kilométeres útszakasz valóban egy az egyben összekösse egymással Miskolcot és Egert.

A projekt tervezését az ITM támogatja, a kivitelezésre pedig TOP PLUSZ forrást lehet rá igényelni.

Reméljük hamarosan el tud kezdődni az építkezés és a következő években akinek kedve és fizikai felkészültsége is lesz hozzá, bármikor el tud kerékpározni a szomszédos megyeszékhelyre – és vissza!

Indexkép forrása: finiqu.hu

Megosztás