2021.09.25.

Ahová lépek ott film terem – Belvárosi Filmpiknik

Rendhagyó, eddig soha nem látott rendezvény kerül megrendezésre szeptember 17-én és szeptember 18-án Eger történelmi belvárosában.

A Belvárosi Filmpikniket az Agria Mozi szervezi és a rendezvény Facebook eseménye alapján a filmvilág minden szeletéből találhatnak majd nekik tetszőt az érdeklődők. S ami még fontos szempont, hogy a rendezvény teljesen díjtalan.

Kár lenne kihagyni! Nézzük milyen filmek szerepelnek pontosan a kínálatban:

Ha valami, akkor az biztos, hogy lesz miből válogatni a klasszikusoktól egészen a mai kultfilmekig. Hogy többet megtudjunk erről az egyedülálló rendezvényről, megkerestük Berényi Tamást, aki az Agria Film Kft. ügyvezetője és a rendezvény főszervezője.

E.I.: Mi volt a rendezvény alap koncepciója?

A rendezvény célja, hogy újszerű élményt adjon a közönségnek és Egert új rendezvénnyel gazdagítsuk. A boros, zenés rendezvények mellett igény van a filmes rendezvényekre is, így jött az ötlet, hogy a szezon végén még egy utolsó nagy filmes eseményt valósítsunk meg. Három szabadtéri helyszínen zajlanak a vetítések, plusz az Uránia Moziba is várjuk majd a nézőket. A több helyszín lehetőséget ad arra, hogy színesebb, többrétű programmal várjuk a nézőket.

E.I.: Mi alapján kerültek kiválasztásra a filmek?

A Dobó térre pozícionáltuk azokat a filmeket, amik nagy népszerűségnek örvendtek a mozikban. Itt a zenés filmeké a főszerep, mint a Mamma Mia az Abba slágereivel és a Bohém Rapszódia a Queen dalokkal. A Végvári Vitézek terén az Egri Csillagokat vetítjük le pénteken, míg szombaton a Cápa kerül levetítésre. Itt picit visszanyúltunk az időben, lehetett volna válogatni bőven, de a két nap, napi egy vetítés mellett erre a két filmre esett a választásunk. A Széchenyi utcán pénteken újabb filmeket vetítünk, amiknek szintén nagy közönsége van, ilyen a Jumanji és a Joker, szombaton korábbi népszerű filmek kerülnek a vászonra, mint a Vissza a jövőbe és a magyar Üvegtigris. Az Urániát is megnyitjuk pénteken, egy közönségtalálkozóval is készülünk a most megjelenő Szent Ignác útja című film kapcsán.

E.I.: Milyen a visszajelzés az idei szezon rendezvényei kapcsán?

Nagyon pörgős, rendezvényekkel teli időszakon vagyunk túl. Visszagondolva elképesztő, hogy mennyi koncert, program – más szervezők által is – valósult meg Egerben, egyedülálló módon. Egész nyáron ment az éjszakai fürdőzés a strandon komoly, jó fellépőkkel és programokkal. Ez egyébként a nagy érdeklődésre való tekintettel ősszel és télen is folytatódni fog, persze megújult formában. A Márai Központban is rekord mennyiségű koncert és program valósult meg, a Dobó téren is számtalan program volt, szóval aki ide érkezett, vagy helyi, az biztos nem szenvedett hiányt programokban.

Megosztás