Skip to main content

A világ második legrégebbi nemzetközi versenye az 1951-ben kezdődő Bornemissza Gergely Emlékverseny. A jövő héten, idén 73. alkalommal lépnek szorítóba a Kemény Ferenc Sportcsarnokban a legtehetségesebb ifjú bunyósok.

Junior, serdülő és ifjúsági körcsoportban, összesen 79 leány és fiú súlycsoportban osztanak érmeket az 5 napos viadal végén. Tizenhat nemzet 500 sportolója lép szorítóba. Soha ennyien nem indultak még a 73 év alatt. Sajnos két nemzeti csapat sportolói (Gambia, Jordánia) nem kaptak beutazási vízumot. Hatvanöt magyar klub közel 200 sportolója húz kesztyűt. Az Egri Városi Sportiskola 10 versenyzőt nevezett.

A jelenlegi 3 párizsi kvóta (Hámori, Kovács, Filip) jó pozíciót jelent a sportágnak. A rövidesen kezdődő Bangkokban megrendezendő utolsó kvalifikációs tornán hét magyar indul. Közülük 1-2 még odaérhet az ötkarikás játékokra. Jó felnőtt ökölvívást csak kiemelkedő utánpótlás neveléstől várhatunk. Ezért is támogatja a Bornemissza rendezését a MÖSZ, versenyzési lehetőséget biztosítva a jövő válogatottjainak.

Hétfőn 13 órától 2 ringben kezdődnek a küzdelmek. A döntőket csütörtökön, illetve pénteken rendezik meg. – A szervezőknek feladja a leckét az 500 sportoló, további 200 edző kísérő. Az egriek szervezésből is jók, bizonyítják ezt az évközi versenyek, pofonpartik is – írja az agriasport.hu.

Résztvevő országok: Románia, Ukrajna, Észtország, Lengyelország, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Üzbegisztán, Izrael, Szlovákia, Moldova, Skócia, Montenegró, Wales, Szlovénia, Svájc, Magyarország.

Az Egri Városi Sportiskola résztvevői:
Serdülő, leány, 48 kg: Pócsik Orsolya. 51 kg: Dorkó Laura. Fiúk: 42 kg: Rácz Roland, 44 kg: Balogh Bence.50 kg: Asztalos Hunor
Junior leány, 46 kg: Járdán Emese. 60 kg: 66 kg: Ádám Attila, 66 kg: Bangó Roland. 70 kg: Berki Brendon
Ifjúsági, női, 48 kg: Talpas Roxána.
Edző: Dorkó Péter.

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek