Skip to main content

Ismeretlen, sem Egerről szóló mondanivalóval, sem támogatottsággal nem rendelkező jelöltet állított a Fidesz Egerben Vágner Ákos személyében. De hogyan eshetett az egyébként pályázatírásban tevékenykedő Vágnerre Pajtók Gábor választása?

Hónapok óta arról suttognak Egerben, hogy Pajtók Gábor választókerületi elnök és a vele szorosan együttműködő, 2019-ig az egri Fidesz háza táját messze elkerülő Szabó Róbert kampányfőnök lázasan keresi a megfelelő jelöltet Eger polgármesteri székére.

Állítólag felmerült a 2019-es választást elbukó Habis László mellett a korábbi alpolgármester Rázsi Botond, Csákvári Antal, sőt még Szécsi Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó neve is. 

A rossz nyelvek szerint Pajtók ezért kérhetett januárig haladékot a Fidesz pártvezetésétől arra, hogy legalább a belső körökben megnevezze, ki indulhatna Fidesz-logóval Eger polgármesteri székéért a 2024-es helyhatósági választáson. A haladékot megkapta, ez azonban úgy tűnik nem segített azon, hogy olyan jelöltet találjon, akit az egriek ismernek és elismernek.

Itt érdemes szót ejteni arról is, hogyan lehetséges, hogy a Fidesz Egri Alapszerveztének tagjai áldásukat adják egy teljesen ismeretlen jelöltre. A Pajtók által szétvert egri Fidesz az újraalakulása óta keményen küzd az aktív tagok verbuválásával, ami nem csoda: azokat akik évekig tolták a kormánypárt szekerét szétzavarták. A helyi párttagság mára Pajtókhoz 100%-ban lojális emberekből áll. 

Az egri jobboldaliak sokáig reménykedtek abban, hogy Pajtók egy ütőképes, tapasztalt jelölttel rukkol elő, ezzel is megcáfolva a városban egyre inkább szárnyra kapó pletykát: miszerint a háttérben Mirkóczki Ádámmal lepaktáló Pajtóknak csak egy feláldozható báb kellett, akivel nem lehet választást nyerni. A valódi Fidesz logót pedig inkább viseli Mirkóczki Ádám, mint Vágner Ákos, aki az utolsó héten akár vissza is léphet Mirkóczki javára.

Nem csoda, ha látva a gyenge jelöltet, a háttérben megbúvó Pajtók-Mirkóczki paktumot, a Fidesz-központ gyakorlatilag lemondott Egerről.

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek