Skip to main content

Befejeződött Törökországban az U16-os leány vízilabdázók világbajnoksága. A magyar küldöttség három egrivel képviseltette magát az eseményen.

Játékosként Urbin Zsófia, szövetségi kapitányként Biros Péter, míg Batki Bence (masszőr) az egészségügyi személyzet tagjaként volt Manisában. A magyar lányok csak a döntőben maradtak alul a torna során, Spanyolország 10-7-re diadalmaskodott felettük – írja az agriasport.hu.

A spanyolok rendkívül magabiztos teljesítménnyel jutottak el a fináléig, egyik ellenfelük sem tudta megszorítani őket, minden mérkőzésüket minimum hatgólos különbséggel nyerték meg. Az első félidőben nagyon szenvedtek a magyar lányok, és bár a másodikban már jóval jobban játszottak, a hátrányukat nem tudták ledolgozni.

U16-os leány világbajnokság

Döntő

Magyarország – Spanyolország 7-10 (0-2, 1-3, 3-3, 3-2)
Magyar gólszerzők:
 Alaksza 2, Füle, Hetzl, Kenéz, Keszthelyi, Nagykereki-Kerekes 1-1.

A VILÁGBAJNOKI EZÜSTÉRMES MAGYAR U16-OS LEÁNY VÁLOGATOTT
A csapat: 

Alaksza Kinga, Dimitrovics Nia, Füle Barbara, Hetzl Adrienn, Horváth Orsolya, Kenéz Kincső, Keszthelyi Sára, Kiss Emma, Matajsz Janka, Mikola Boglárka, N.Kerekes Laura, Péter Nóra, Szalkai Hanga, Tóth Freia, Urbin Zsófia

A stáb: Biros Péter szövetségi kapitány, Csicsáky Vince vezetőedző, Karácsonyi Vazul másodedző, Dr.Golopencza Péter csapatvezető és orvos, Zirighné Sós Ildikó kapusedző, Batki Bence masszőr.


Fotó: mvlsz

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek