Skip to main content

A kiszivárogtatott sorozat talán legdurvábbik felvétele látott napvilágot kedd este Mirkóczki Ádám polgármesterről. Ezen egy lehetséges bűncselekmény előkészülete körvonalazódik ki, melyben a polgármester, Spisák György, korábban okirathamisításért már jogerősen elítélt aljegyző, és Egyed Zsolt médiamunkás arról tárgyalnak, hogy a Lenkey ház projektből miként tudnának elkülöníteni milliókat kommunikációra, egy Mirkóczkit pozitív színben feltüntető weboldal létrehozására. A felvételt, több portállal egyetemben mi is megkaptuk.

A szivárogtató azt írja, hogy a felvétel 2023. március elején készült.

Egyed Zsolt a rádió reklámidejét értékesítő cég, a Starbox Kft. vezetője arról egyeztet a polgármesterrel és az aljegyzővel, hogy az egyik emberét felvennék az önkormányzathoz, amivel az ő bérét megspórolva Egyed költhetne akár Facebook hirdetésekre is napi 10 ezer forintot.

Mint azt a levél írója megfogalmazta, a felek hosszan beszélik, hogy az illetőt 8 órában kell felvetetni az önkormányzathoz, mert akkor az átalányadózás kedvezőbb, és kedvezőbben tud beszámlázni a Rádió1 Kft-jének.

Spisák elmondja a fiktív állásról:

„nekem kell majd vele buzizni, hogy én ezt papíron lefedezzem”

Erre Egyed úgy reflektált, hogy olyan munkakörbe kell felvenni, amit nem tudnak ellenőrizni, mint például a sajtófigyelés.

Ezután Mirkóczkiék megbeszélik, hogy az önkormányzatnál futó LIFE projekt és a Lenkey-ház kommunikációját is az Egyed Zsolt cége nyerné meg. Ismerve az épület felújítása körül kialakult botrányokat, ennek a beszélgetésnek az optikája új megvilágításba helyezheti a magát éppen áldozatként bemutatni próbáló polgármester és körei viselkedését, például a közérdekű adatigénylések kicsontozásával kapcsolatban.

Elhangzik a beszélgetés során, hogy az épület felújításának kommunikációjára van 2023-ra, 2 millió forintja az önkormányzatnak, amire a tárgy év április 1-től szerződnének. Ez Spisák szerint havi 300 ezerre jön ki 8 hónapra leosztva, aki kimondja, hogy

ha a 2024-es választásokon többséget szereznek, akkor „minden van”, mert akkor tudnak kötni „kétszer ekkora szerződést is”.

Emlékeztet arra is, hogy jelenleg meg van kötve a polgármester keze, mert 1 millió forint fölött bizottsági jóváhagyás szükséges, ezért azt találják ki, hogy a feladatokat szét kell bontani, amire ki kell találni valamit. Például Facebook fejlesztést, majd

„Aztán januárban megint tudunk szerződni 1 millióra”.

Ezután hosszasan egyeztetnek arról, hogy Egyed Zsolt szerezze be a 3 céges ajánlatot, mert Spisák nem akar a piacról kérni. Spisák engedve azt mondja: „nekem az is elég, ha a rádió csak két ajánlatot ad”.

Mirkóczki ezután felajánlja, hogy akár a jobbikos gyökerű Alfahír portál egyik munkatársától is szerezhetne be harmadik ajánlatot.

Spisák ezután megkéri Egyedet, hogy egy papírra írja le, hogy kiktől kell a három ajánlatot kérnie hivatalosan az önkormányzatnak, majd megállapodnak, hogy az Egyed által említett cég adja majd a legkedvezőbbet, Spisák utasítására havi 300 ezer forintért.

Kiemelt kép: magyarnemzet.hu

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek