Skip to main content

Május 8-án, szerdán rajtol a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny, a mezőnyre öt szakasz, 854 kilométer, csaknem 8000 méternyi szintemelkedés, 10 kategorizált emelkedő, két klasszikus sprinteretap és két ikonikus hegyi befutó vár. A versenyzők pénteken 12:30-13:30 között haladnak át Eger útjain.

A verseny 3. szakaszában a résztvevők május 10-én, pénteken 11:45-kor rajtolnak Kazincbarcikáról, útvonaluk Heves vármegyét és Egert is érinti, majd városunkon áthaladva érkeznek meg a Mátra lábához, hogy aztán egy mátraházi körözést követően a Kékestető csúcsán érjenek célba.

A versenyzők pénteken 12:30-13:30 között haladnak át Eger útjain, akik Szarvaskő irányából érkeznek a 25-ös számú főútvonalon, majd az Egri út – II. Rákóczi F. út – Kisasszony utca érintésével a 24-es számú főút irányába hagyják el városunkat.

A jelzett útvonalon ebben az időszakban jelentős mértékű forgalomkorlátozásra kell számítani! A mezőny biztonságos áthaladását a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság, az Egri Rendőrkapitányság és a Polgármesteri Hivatal Önkormányzati Rendészeti Csoportja biztosítja – közölte az önkormányzat.

Kérik a lakosságot, hogy az érintett szakaszon körültekintően közlekedjenek gyalogosan, kiemelt figyelmet fordítva a zebrákon történő átkelésre, ami a mezőny érkezésekor tilos! Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy autóikkal ne parkoljanak a körverseny útvonalán, különös tekintettel az Egri úton és a Kisasszony utcában! Kérjük, hogy a már parkoló gépjárműveket távolítsák el a verseny idejére!

Kérik, hogy a mezőny biztonságos áthaladása érdekében körültekintően közlekedjenek és vegyék figyelembe a rendezvény biztosításában résztvevők utasításait, iránymutatását!

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek