Skip to main content

A területi pártlisták állításának törvényi határidejét követően egy órával kedden összeült a Heves Vármegyei Területi Választási Bizottság. Kisorsolták a jelölő szervezetek szavazólapon szereplő sorrendjét, mind a vármegyei, mind a roma nemzetiségi területi listákét.

Már jogerősen döntött a választási bizottság a Fidesz – Magyar Kereszténydemokrata Néppárt közös listájának, a Demokratikus Koalíció, valamint a Jobbik – Konzervatívok közös Heves vármegyei listájának nyilvántartásba vételéről. A Momentum Mozgalom, a Második Reformpárt, valamint a Mi Hazánk Mozgalom szintén listákat állított, valamint a Magyar Szocialista Párt szintén határidőn belül adta le az ajánlóíveket és állított vármegyei listát.

A Tisztelet és Szabadság Párt jelölőszervezet a nyitva álló határidő lejártát megelőzően a megigényelt ajánlóíveket hiánytalanul leadta, de a vármegyei listaállításhoz szükséges nyomtatványt nem adott le a Heves Vármegyei Választási Irodához. Így a határidőben bejelentett lista hiányában – ez a jelölőszervezet nem vesz részt a lista sorsolásában.

A sorsoláskor dr. Forgács Ágnes Henrietta a területi választási iroda munkatársa sorsolta ki a jelölőszervezetek neveit.

  1. Magyar Szocialista Párt
  2. Második Reformpárt
  3. Demokratikus Koalíció
  4. Momentum Mozgalom
  5. Jobbik – Konzervatívok
  6. Mi Hazánk Mozgalom
  7. Fidesz – Magyar Kereszténydemokrata Néppárt

A roma nemzetiségi listák sorrendje:

  1. Magyarországi Cigány Közösség Fóruma
  2. Roma Integrációért Országos Szövetség
  3. Cigány Közösségek Szövetsége

Azonban az Országos Roma Civil Tanács is eladta a jelöltállításhoz szükséges ajánlásokat, de azok mennyisége nem volt elegendő, így nem indulhatnak a választáson.

Fontos, hogy a jogszabályok értelmében a vármegyei listára az egri választópolgárok nem szavazhatnak, csak a vármegye további 120 településének választói. A szavazólapon listára, nem személyre kell voksolni és csak egyet lehet érvényesen bejelölni.

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek