Skip to main content

Szerdán indul a díjugrató világkupa és olimpiai kvalifikációs verseny, 20 nemzet majdnem 200 lovasa érkezik, mintegy 350 lóval. Május 8-a és 12-e között zajlanak a küzdelmek Szilvásváradon.

A 2021-ben megálmodott Szilvásvárad Masters versenysorozat három lovassport szakágat fog össze, a díjlovaglás és díjugratás mellett nagy hangsúlyt fektetve a már jól ismert fogathajtó szakágra is – ismertették s a szervezők, hozzátéve, hogy a sorozat célkitűzése, hogy Szilvásváradot ismét bekapcsolja a világ lovassportvérkeringésébe, ami voltaképpen mostanra valósággá vált.

Az elmúlt szezonban harmadik alkalommal rendezte meg a Ménesgazdaság a Szilvásvárad Masters nemzetközi versenysorozatot, mely évről évre igazolja, hogy a Lipicai Lovasközpont meghatározó helyet foglal el Európa lovassportjának térképén. A fogathajtó és díjugrató világkupa fordulókra több mint félezer ló érkezett, több mint 30 nemzetet képviselve.

A lovasközpont a világ azon kevés versenypályájának egyike, mely minden lovassport szakágat egy helyen tud kiszolgálni. Stadionja 6500 néző befogadására alkalmas. Európa egyik legnagyobb területű négy évszakos talajjal rendelkező versenypályája és melegítőpályája fogadja a versenyzőket. A nemzetközi díjugrató versenyre még folyamatosan érkeznek a nevezések. 20 nemzet, – köztük Ausztrália, Japán, Új-Zéland, Thaiföld – majdnem 200 lovasa, mintegy 350 lóval jelezte nevezési szándékát. A díjugrató verseny világkupa forduló is lesz egyben, valamint a lovasok számára ez az utolsó kvótaszerzési lehetőség a 2024-es párizsi olimpiára.

Öt olimpikon – Taizo Sugitani (JPN), Kristaps Neretnieks (LAT), Patrick Lam (HKG), Daniel Meech (NZL), Björn Nagel (GER) – továbbá a 2023-ban Felnőtt Európa bajnoki csapat-bronzérmes Gerfried Puck (AUT) mellett találkozhatnak az érdeklődők a 2024-ben világkupa-döntő résztvevőivel – Angelos Touloupissal (GRE) és Kristaps Neretnieksel (LAT)- valamint a teljes magyar válogatottal (felnőtt és utánpótlás Eb csapattagok, címvédő és korábbi magyar bajnokok).

A lipicai lovasközpont készen áll, hogy pályáján 2024 tavaszán a világ legjobb díjugratói között is legendák szülessenek – írták a szervezők, buzdítva mindenkit, hogy látogassanak ki a helyszínre, szerdától vasárnapig a nemzetközi díjugratóversenyre, Szilvásváradra, a Lipicai Lovasközpontba.

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek