Skip to main content

Mirkóczki Ádám és Pápai Ákos kivételével minden polgármesterjelölt aláírta az a választási etikai kódexet, melyet az Agria Universitas Egyesület alkotott meg. A kezdeményezés fő célja a demokratikus politikai kultúra fejlesztése, a választások tisztaságának megőrzése. 

A Választási Etikai Kódexet aláírva Eger polgármesterjelöltjei kifejezésre juttatják, hogy számukra a választási kampány során alapérték a Magyar Köztársaság törvényeinek és az itt rögzített etikai normáknak a tiszteletben tartása, maradéktalan követése. A jelöltek, személy szerint is fontosnak tartják a demokratikus politikai kultúra elveinek érvényesítését és az etikus magatartást a választási kampányban – írja az egerhirek.hu.

A Városháza üvegtermében megtartott aláíráson Mirkóczki Ádám, a Civil Közéleti Egyesület, illetve Pápai Ákos, a Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelöltjei nem jelentek meg, illetve mindketten kinyilvánították, hogy nem kívánják aláírni az etikai kódexet.

A dokumentumot Orosz Lászlóné Ibolya, Oroján Sándor, Pál György, Domán Dániel, Vágner Ákos és Tarsoly József jelöltek látták el kézjegyükkel.

Az aláírt kódexről Oroján Sándor osztotta meg fotóját a közösségi oldalon.

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek