Skip to main content

A húsvéti ünnepek és a tavaszi tanítási szünet idején várhatóan sokkal többen utaznak a vonatokon és a távolsági buszokon, mint egy átlagos hétvégén. Erre készülve a MÁV-START figyeli az utasforgalmat, és ha kell, több kocsival indítják az InterCity-vonatokat. A MÁV és a Volánbusz azt kéri, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlástaz Elviránvagy a MÁV applikációbanis. Az egynapos (24 órán belüli) utazást tervezőknek érdemes kihasználni az új Vármegye24 és Magyarország24 napijegyek kínálta előnyöket, a kedvező árú utazást vonattal, HÉV-vel vagy helyközi busszal.

MÁV-START

A vonatközlekedésben a következő változások lesznek:

  • március 28-án a pénteki napra,   
  • 29-én a szombati,
  • 30-án és 31-én az ünnepnapi,  
  • április 1-jén a vasárnapi,
  • 2-tól a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

Az iskolai tavaszi szünet nem befolyásolja a személyszállító vonatok közlekedését.

Az utasforgalom szempontjából frekventált napokon, a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a szokásosnál több kocsival közlekednek. A helyjegyek elővételi vásárlásától függően a lehetőségekhez képest a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza viszonylatú Nyírség, a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest viszonylatú Tokaj, a Budapest–Nagykanizsa viszonylatú Tópart, a Budapest–Keszthely viszonylatú Balaton, a Budapest–Békéscsaba viszonylatú Békés, a Budapest–Cegléd–Szeged viszonylatú Napfény, a Budapest–Veszprém–Szombathely, illetve Zalaegerszeg viszonylatú Bakony, illetve Göcsej, valamint a Budapest–Pécs viszonylatú Mecsek InterCity vonatokat több kocsival indítja el a vasúttársaság – hívta fel rá a figyelmet a MÁV- Volán csoport.

Mint írják – lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom alakulása megkívánja és a rendelkezésre álló járművek mennyisége ezt lehetővé teszi. Az Elvirán már figyelhető az adott vonat telítettsége a helyjegy eladások alapján, így az utasok már a szerint is választhatnak a vonatok közül, hogy melyiken van több szabad férőhely.

Volánbusz 

Március 27-én, szerdán munkanapra és a hét utolsó tanítási napjára, 28-án, csütörtökön a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára, 29-én, nagypénteken munkaszüneti napra, 30-án, szombaton szabadnapra, 31-én, húsvét vasárnapján munkaszüneti napra, április 1-jén, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint indulnak a buszjáratok.

Április 2-án, kedden a hét első tanítási szünetes munkanapjára, 3-án és 4-én tanítási szünetes munkanapra, 5-én a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó közlekedési rend lesz érvényben. Április 6-án, szombaton szabadnapon, 7-én, vasárnap a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 8-án, hétfőn pedig már a hét első tanítási- és munkanapján érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok.

Az áruházak és bevásárlóközpontok 29-én (nagypénteken), 31-én (húsvétvasárnap) és április 1-jén (húsvéthétfőn) zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek. A részletes információk itt találhatók.

Az ünnepi menetrenddel kapcsolatos teljes és részletes tájékoztatás az alábbi linken található: https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/42158. A közlekedési rend hirdetménye PDF-formátumban itt érhető el.

A Volánbusz kéri utasait, hogy minden esetben előre tervezzék meg utazásukat a www.menetrendek.hu oldalon. Érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva ezzel a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható.

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek