Skip to main content

Az Egri Bor Ünnepe idén július 11-13. között több mint 20 kulturális és zenei programmal várja a vendégeket. Az ország egyik legnagyobb borgasztronómiai fesztiválja továbbra is ingyenesen látogatható.

Az Egri Bor Ünnepe méltó folytatása az Egri Bikavér Ünnepnek, a fesztivál továbbra is az egri nyár legnagyobb eseménye és az ország egyik legismertebb borgasztronómiai fesztiválja. Mindez nagy felelősség számunkra, hiszen azt szeretnénk, hogy az esemény révén még nagyobb figyelmet kapjon ez a csodás borvidék és mindenki, aki azért dolgozik, hogy az egri borok még szélesebb körben legyenek ismertek

– nyilatkozta Tarsoly József hegybíró.

A rendezvény célja, hogy a borfogyasztók és a borászok közötti közvetlen kapcsolatot támogassa, valamint még több ember figyelmét fordítsa Eger és környéke gazdag kulturális és épített örökségére.

Ebben az évben 3 napos lesz a borünnep hivatalos része (a kiállító borászatok és éttermek saját döntésük nyomán vasárnap is maradhatnak, de hivatalos programok már nem lesznek), azonban így is rengeteg gasztronómiai élményt, ingyenes koncertet, kulturális és családi programot tartogatunk majd a látogatóknak.

Az Egri borvidék legjobb borászai ismét sok-sok különleges nedűvel várják a vendégeket, a kitelepülő éttermek csúcsséfjei pedig egyedi ételkülönlegességekkel készülnek. A borünnep pontos étel- és italkínálata már megtalálható a www.egriborunnep.hu honlapon.

Ami a programkínálatot illeti

2 színpadon több mint 20 koncert és kulturális előadás lesz az idei borünnepen. Az Egri Bikavér Színpadon többek között fellép Báder Ernő és vendégei, koncertezik a 25 éves Kerozin együttes, valamint Bor-Bár című előadásával Sing Viki, Soltész Rezső, Mujahid Zoltán és a Gonda Music Band. Az Egri Csillag Színpadon sok más formáció mellett fellép az Esti Kornél, a Fish! és a Jazztelen is. Ebben az évben is lesz traktorok és veterán járművek kiállítása és a szombati napon felvonulása.

Bővebb információk, a részletes program, illetve hamarosan az étel- és italkínálat a fesztivál honlapján és Facebook-esemény oldalán olvasható.

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek