Skip to main content

Levélben köszönte meg a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Tűzoltó Múzeumot fenntartó EVAT Zrt-nek, hogy az támogatta a „Nyitott szertárkapuk 2024” rendezvénysorozatát. Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes bízik a további sikeres együttműködésben. 

Márciusban jelentette be az EVAT Zrt, hogy határozatlan idejű együttműködési megállapodást kötött a fenntartásában működő Tűzoltó Múzeum kapcsán a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal. Ennek keretében a katasztrófavédelem közreműködik a kiállítóhellyel kapcsolatos programok, rendezvények megvalósításában és a múzeum népszerűsítésében. 

Az első, már együttműködésben megvalósult rendezvény a március 29-i húsvéti esemény volt, amelyhez a katasztrófavédelem is csatlakozott több programmal, például a múzeum előtti téren kiállított tűzoltó autóval, melyre az érdeklődők fel is szállhattak. A Tűzoltó Múzeum ugyanakkor ezen a napon ingyenes belépési lehetőséggel várt minden vendéget. 

Később a Tűzoltó Múzeum és a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság két napon keresztül tartó sikeres gyermeknapi programot tartott a kiállítóhelyen. Ennek kapcsán érkezett most a köszönőlevél az EVAT Zrt-hez, melyben Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes úgy fogalmazott: „A jövőben is azon leszek, hogy még több rendezvényen jelenjen meg a katasztrófavédelem közösen az Egri Tűzoltó Múzeummal, e sok tekintetben országosan is egyedülálló kiállítóhely népszerűsége érdekében.”

Tavaly májusban Mirkóczki Ádám polgármester még azt vizionálta, hogy az EVAT Zrt. be kívánja zárni a Tűzoltó Múzeumot. A polgármester akkor azt nyilatkozta: „Megmentjük a Tűzoltó Múzeumot az Evat Zrt-től”. A polgármester javaslatára az önkormányzat elvette volna a Tűzoltó Múzeumnak otthont adó épület tulajdonjogát az EVAT Zrt-től, a múzeum fenntartásával pedig a Dobó István Vármúzeumot bízta volna meg. Bár a polgármester részéről a hangzatos szólamokat nem követte cselekvés, az EVAT Zrt. változatlanul azon dolgozott, hogy megmentse az intézményt. Ennek köszönhetően jött végül létre a fent említett megállapodás is a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, ami a jelek szerint mindenki számára megnyugtatóan rendezte a Tűzoltó Múzeum sorsát.  

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek