Skip to main content

Egy oktatólabor bemutatóját használta fel Vágner Ákos, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje arra, hogy a politikai programjáról beszélhessen az összetoborzott fiataloknak. A rendezvényen Pajtók Gábor országgyűlési képviselő ugyanakkor a központi propaganda terjesztésére használta ki az alkalmat.

A Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiuma áprilisban átadott alternatív járműhajtási oktatólaborjának bemutatóján, az iskolaidőben felsorakoztatott fiatalok előtt Pajtók Gábor folytatott kormánypropagandát. Beszédében hangsúlyozta, hogy Magyarország ambiciózus terveihez szükség van arra, hogy kiválóan felkészített szakemberek és jólképzett mérnökök kerüljenek ki az iskolapadból és a gyakorlati helyekről. Eger és térsége országgyűlési képviselője az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemmel kapcsoltban (ahol a felesége, dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona a rektor- a szerk.) megjegyezte azt is, hogy ott tovább kell fejleszteni a felsőoktatási kapcsolatokat.

Vágner Ákos ennél tovább ment, és arról beszélt az összehívott fiataloknak, mennyire fontosnak tartja a velük való együttműködést és polgármesterként milyen lépésre készül, ami az ő életükre is hatással lehet.

A közösségi programokat és lakhatást hiányolták a pályakezdők. Éppen ezért programunk 7. pontja a versenyképes gazdaság elősegítésére jött létre.

– mondta.

A történtek után szerkesztőségünk megkereste az intézmény fenntartóját, a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum vezetőjét, Milibákné Veres Erikát: etikusnak tartja-e, hogy iskolaidőben a fiataloknak tartanak politikai kampánybeszédet. Szeretnénk választ kapni arra is, hogy ki engedélyezte ezt a rendezvényt és hogy a Fideszen kívül más politikai formáció is tarthat-e előadást a fiataloknak. Amint választ kapunk a kérdéseinkre, cikkünket frissítjük.

Fotó: Komka Péter/MTI

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek