Skip to main content

Az Egri Termál- és Strandfürdő ad otthont 2024. június 14-én, 9-16 óráig a Kéklámpás Napnak, amelyen a honvédelem, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat és a büntetés-végrehajtás közösen mutatkoznak be. A rendezvény különösen jelentős, hiszen 2019 óta először kerül ismét megrendezésre Egerben, így különleges alkalom lesz a város lakói és az ide látogatók számára.

Az esemény célja, hogy közelebb hozza a lakosságot a közszolgálati szervek munkájához, bemutatva a mindennapi hősöket és az általuk végzett életmentő tevékenységeket. A rendezvényre a belépés ingyenes, így minden korosztály számára elérhetővé válik a programok széles skálája – közölte az Eger Termál Kft.

A látogatók megismerhetik a különböző szervek munkáját, felszereléseit és járműveit, interaktív bemutatók és izgalmas programok keretében. Az idei Kéklámpás Nap különleges figyelmet fordít az oktatási intézményekre is. Az iskolák és óvodák szervezetten is részt vehetnek a rendezvényen, lehetőséget biztosítva a gyermekeknek és fiataloknak, hogy közelebbről megismerkedjenek a közszolgálati hivatásokkal.

Fontos megjegyezni, hogy nagyobb létszámú csoportok esetén előzetes regisztráció szükséges a gördülékeny és biztonságos lebonyolítás érdekében.

Az esemény színes bevezetéssel kezdődik: a Dobó térről a rendezvény helyszínére a Szihalmi Fúvósok és az Egri Majorette Egyesület látványos felvonulásával érkezhetnek a résztvevők.

A programok között szerepel: – Honvédelmi bemutatók és felszerelések kiállítása – Rendőrségi kutyás bemutató és bűnmegelőzési programok – Tűzoltó locsoló játék, füstsátor – Mentőszolgálat életmentő technikáinak bemutatója – Büntetés-végrehajtási bemutató – Jármű- és fegyverzetbemutató, interaktív programok és játékok.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, hiszen ez az esemény a közszolgálati szervek munkájának bemutatásáról szól, hogy a nagyközönség megérthesse fontosságukat a társadalomban.

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek