Skip to main content

Idén is lesz operett, musical, koncert, komédia az egri várban és gyerekelőadás is a Szent Imre Iskola udvarán az Agria Nyári Játékokon.

Az Agria Nyári Játékok idei programkínálatát kedden délelőtt mutatták be. Kelemenné Lengyel Edina a felhozatal sokrétűségére hívta fel a figyelmet az egri várban zajló kulturális kavalkáddal kapcsolatban.

Hagyományosan július első hétévégéjén indul az Agria Nyári Játékok sorozata, az ABBA Tribute Show-val, amelyben a legendás svéd együttes legismertebb örökzöld slágereit hallhatjuk majd a kornak megfelelő kosztümökbe öltözött énekesek, zenészek közreműködésével. A Szállj fel szabadmadár gálakoncert keretében pedig egy látványos nemzeti koncertshow-t tekinthetünk meg, Magyarország ikonikus slágereiből összeállítva, többek között a Kormorán dalaiból, vagy éppen az István a király rockopera részleteiből, mások mellett Varga Miklós énekes szereplésével. És ha már koncert: fergeteges hangulatot ígér Szulák Andrea is.

A nagy sikerre való tekintettel újra műsorra tűzik a Szép nyári nap című Neoton musicalt, a Veres 1 színház előadásában. A humorról a L’art Pour L’art Légitársaság gondoskodik majd.

Ez a nyár sem múlhat el az Egri csillagok musical nélkül, augusztus első hétévégéjén, 2-án, és 3-án mutatják be az idei szezonban. Kelemenné Lengyel Edina elmondta, ez az év jubileumi, 20 éve ugyanis annak, hogy Moravecz Levente rendezésében az egri várban láthatjuk ezt a nagysikerű történelmi darabot, amelyre az ország minden részéről érkeznek nézők.

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek