Skip to main content

Az Egri Magazin két, Mirkóczki Ádám polgármestert méltató különkiadásának egyikéhez sincs köze az Egri Magazint alapító, annak kiadásáért felelős Média Eger Kft-nek – írta meg vasárnap az egerhirek.hu. A szerkesztőségnek Kereki Gergely ügyvezető igazgató azt mondta: a visszaélésről bejelentést tettek a médiahatóságnál.

Nagy felháborodást váltott ki a napokban az Egri Magazin különszámainak megjelenése, amely kizárólag Mirkóczki Ádám polgármester politikai kampánykiadványának tekinthető – vélhetően önkormányzati forrásból lett finanszírozva.

Mint azt az egerhirek.hu megírta – különszámok első körben az önkormányzat saját weboldalán, az eger.hu-n voltak elérhetőek. A Helyi Választási Bizottság állampolgári bejelentés alapján első fokon egyhangúan megállapította a jogsértést és előírta, hogy a digitális terjesztést követően a különszámok nem kerülhetnek nyomtatásra.  A Területi Választási Bizottság szintén csatlakozott ehhez az állásfoglaláshoz, ennek ellenére a magazinokat kinyomtatták, sőt azok postaládai terjesztésében maga Spisák György aljegyző is aktívan részt vett, ami szintén törvénysértő.

Az Eger Hírek megkereste az Egri Magazint alapító és kiadásért felelős Média Eger Kft. jelenlegi ügyvezetőjét. Kérdésükre Kereki Gergely leszögezte: az Egri Magazin megjelenését még 2022 őszén, forráshiányra hivatkozva függesztette fel a Média Egert 100%-ban tulajdonló önkormányzat. A mostani két különszámról – amely mind arculati elemeiben, mind logójában tökéletesen megegyezik a Média Eger tulajdonában álló Egri Magazinnal – maguk is az internetről értesültek. 

Ennek a két különkiadásnak sem a szerkesztésében, sem a tartalmának a kialakításában, sem a kiadásában vagy a terjesztésében a Média Eger Kft. nem vett részt és tudomása sem volt róla.

– állítja Kereki Gergely. 

Az ügyvezető azt mondja, hogy a visszaéléssel kapcsolatban megkeresték a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot és hivatalos állásfoglalást kértek az ilyenkor szokásos teendőkről.

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek