Skip to main content

Második helyezéssel és különdíjjal gazdagodtak az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium tanulói. A diákok az országos „Bántasz vagy Támaszt adsz? A döntés a Tiéd!” diákpályázaton szerepeltek a legjobbak között.

A „Bántasz vagy Támaszt adsz? A döntés a Tiéd!” országos diákpályázaton idén több, mint ezerkétszáz felső tagozatos és középiskolás diák mutatta meg, hogy elutasítják az iskolai erőszakot és csatlakoznak a „Fiatalok egy erőszakmentes jövőért” kampányhoz – írja sajtóközleményében a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány.

A pályázaton a diákok kisfilmmel, zenével, rajzzal vagy verssel mutatták meg azt, hogy az erőszak milyen negatív hatással van saját, a diáktársaik, valamint az osztályközösségük életére. Ezzel mindannyian döntést hoztak, miszerint elutasítják egymás bántását, heccelését, cikizését és inkább az összefogást, egymás segítését és tiszteletét választják és erre buzdítanak másokat is. 

A kampányt és a pályázatot a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány hívta életre. Az út a boldogsághoz nemzetközi mozgalom az iskolákban egyre erősödő agresszió, bántalmazás és bullying miatt jött létre, melyek a diákok, a pedagógusok és szülők életét is beárnyékolják és megkeserítik.

A június elsejei ünnepélyes díjátadóra nemcsak az ország különböző pontjairól, de a határon túlról is érkeztek pályázó diákok, szülők és pedagógusok. A diákok pályamunkáiból kiállítást szerveztek, levetítették a filmeket, illetve a diákok az elgondolkodtató dalaikat és verseiket is előadták.

Mint írják, a pedagógusok úgy nyilatkoztak a díjátadón, hogy a pályázat olyan eszközt adott a kezükbe, mely a diákok nyelvén íródott, amihez így könnyen tudnak csatlakozni és ami által a diákok jobban megbecsülik az alapvető értékeket. Ezekkel egy barátságosabb, összetartóbb és megértőbb osztályközösséget tudnak teremteni.

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek