Skip to main content

Tizenegy Egertől és az egriektől elpuskázott milliárd forint. Az 275 darab 40 millió forintos lakás (ez kb. másfél Garzonháznyi lakás) vagy 550 darab 20 millió forintos autó (ennyi kocsi be sem fér el Agria Park parkolójába). De mondhatnánk azt is, hogy 2023-ban az építményadóból, iparűzési adóból, idegenforgalmi adóból, bírságokból, pótdíjakból, parkolókból, sírhelyekből, szolgáltatásokból, ingatlan értékesítésből stb-stb. is kevesebb pénz folyik be tervezetten Eger kasszájába. 

Pedig a Modern Városok Program keretéből a vár mellett, a Bárány és a Bitskey uszodák fejlesztése is megvalósulhatott volna. Nem csak az egriek, hanem a hozzánk érkező turisták örömére is. Ha…. Mirkóczki Ádám polgármester vagy Pajtók Gábor, mint a térség országgyűlési képviselője legalább a fél szemét rajta tartaná, vagy tartotta vola az egri fejlesztéseken.

Pedig Mirkóczki és Pajtók a pletykák szerint többször is egyeztetett az országgyűlési képviselő 2022-es megválasztása óta, amiből úgy tűnik, nem sok haszna volt eddig az egrieknek. Nehezen tudnánk olyan városi fejlesztést találni, aminek költségét Pajtók Gábor lobbitevékenysége révén sikerült elnyerni. Most is csak annyira futotta, hogy a közgyűlésen nyilvánosságra került 11 milliárdos bukás után közzétette a facebook oldalán, hogy igyekszik mérsékelni az egrieknek okozott kárt. 

Pajtók Gábor országgyűlési képviselő, amint az Országház folyosóján tárgyal 11 milliárd forintról. Ez a fotó akár újabb kompetenciabeli és hitelességi kérdéseket is felvethet az ügyben való közbenjárás komolyságát illetően. (Fotó: Pajtók Gábor Facebook-oldala)

Az országgyűlési képviselő és a minden szövetségesét átverő Mirkóczki Ádám folyamatos pávatánca ezzel újabb szakaszba léphet.

De érdemes végiggondolni, hogy regnálása óta Mirkóczki Ádámnak mennyi fejlesztési lehetőséget sikerült elmulasztania:

  • közel 130 millió forint tényleges visszafizetés keletkezett a déli iparterület fejlesztésére szánt támogatásból a projekttel kapcsolatos határidők elmulasztása miatt
  • nem valósult meg a napelempark
  • 590 millió forint tényleges visszafizetés keletkezett az államkasszába az Egrix-Egál-Vitkovics ház projekt miatt és a Miniszterelnökség még vizsgálatot is indít a városvezetés ellen a mulasztásáért
  • most pedig itt van a 11 milliárd forint a Modern Városok Program fejlesztéseiből

Pedig hazai települések tucatjai bizonyítják: ha van szakértelem és tenni akarás, akkor van fejlesztés is. Másoknak sikerült, ami Egernek nem, igaz, máshol talán aktívabban részt vállal a fejlesztési pénzekért való lobbiban az országgyűlési képviselő is. 

Egy egri lakos

A hír szent, a vélemény szabad – az olvasói levél tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját.

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek