Skip to main content

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Madách Színház között létrejött együttműködés alapján a Madách Színház Madách SzínpadOn programja 2024-ben is elérhető a könyvtárak számára, melyhez ebben az évben is csatlakozott a Bródy Sándor Könyvtár. Egerben február 9-én pénteken 16.30 órától a Forgách András által jegyzett, Móricz Zsigmond szerelmeiről szóló filmet tekinthetik meg az érdeklődők.

Így Egerben is bemutatásra kerülnek a Madách SzínpadON – a magyar kultúrát és irodalmat népszerűsítő – saját gyártású irodalmi film-szín-játék®-ai. Előre meghirdetett vetítéseket szerveznek az olvasóknak, iskolás csoportok részére pedig előzetes egyeztetés alapján egész évben lesz lehetőség megtekinteni a filmeket.

Négy ilyen film készült, melyek a következők:

·         Fráter Zoltán: A KÉT EGYETLEN – KARINTHY FRIGYES NAGY SZERELMEI – 55 perces

·         Nyáry Krisztián: ELFOGYNI AZ ÖLELÉSBEN – ADY ENDRE SZERELMEI – 85 perces

·         Forgách András: TERCETT – MÓRICZ ZSIGMOND SZERELMEI – 76 perces

·         Szép Ernő – Ferencz Győző: EMBERSZAG – 60 perces

A Heves megyei települési könyvtárak számára is meghirdették a vetítési lehetőséget. 28 települési könyvtárban lehet az év folyamán megismerkedni Szép Ernő, Ady Endre, Kazinczy Ferenc és Móricz Zsigmond életével.

A Bródy Sándor Könyvtárban 2024. február 9-én pénteken 16.30 órától a Forgách András által jegyzett, Móricz Zsigmond szerelmeiről szóló filmet tekinthetik meg az érdeklődők.

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek