Skip to main content

Heves vármegyében négy kijelölt szabadvízi strand található: Kisköre, Tiszanána-Dinnyéshát, Sarud és Poroszló települések közigazgatási területén. Az üzemeltetés megfelelőségét a kormányhivatal népegészségügyi főosztálya a szezon alatt rendszeresen ellenőrzi. Az első eredmények alapján a vízminőség mindenhol megfelelő: három strand kiváló, míg egy jó minősítést kapott.  

A vízvizsgálatok számát az üzemeltetési idő hossza határozza meg, ami azt jelenti, hogy a szezon előtti mintavételt követően havonta egy alkalommal új vizsgálat szükséges valamennyi fürdőhely esetében. A mintavételeket és a vizsgálatokat akkreditált laboratóriumban végzik.

Az idei első vízvizsgálatok eredményei szerint Kisköre, Tiszanána-Dinnyéshát, Sarud és Poroszló szabadvízi strandjainak vize megfelelő.

A természetes fürdővizek minősítése négy egymást követő év bakteriológiai vizsgálati eredménye alapján történik. Az értékelés a vízminőség változását és az esetlegesen felmerülő egészségkockázatokat is tükrözi. A Heves vármegyei fürdőhelyek vízminőségi osztályozása egy kivételével kiváló minősítésű. Poroszló jó osztályba sorolást kapott – írja honlapján a Heves Vármegyei Kormányhivatal.

A vízminőség folyamatos monitorozása mellett a helyszíni ellenőrzések kiterjednek a pihenőhely nagyságára, tisztaságára, rendezettségére, parkosítására, továbbá az öltözőhelyek és illemhelyek meglétére és állapotára, valamint az előírt egészségügyi ellátás feltételeinek biztosítására.

Szabálytalanság észlelése esetén – a fürdőzők egészsége érdekében – a szakemberek azonnal megteszik a szükséges intézkedéseket.

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek