Skip to main content

Átvették megbízólevelüket hétfőn a júniusi európai parlamenti (EP-) választáson mandátumot szerzett képviselők, köztök a Tisza Párt alelnöke Magyar Péter is.

A megbízóleveleket Sasvári Róbert, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke és Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöke adta át a képviselőnek az Országgyűlés Barankovics István Irodaházában. Az NVB elnöke azt mondta, hogy a választás igen magas, csaknem 60 százalékos részvétel mellett zajlott, közel 4,6 millió választópolgár adta le szavazatát.

Elmondta, hogy bizottság június 14-én állapította meg az EP-választás eredményét, ami június 19-én emelkedett jogerőre, és ezt követően öt munkanap áll rendelkezésre a megbízólevelek átadására. Sasvári Róbert beszélt arról is, hogy július 1-jétől december 31-éig Magyarország tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, és ilyenkor az elnökséget adó ország az uniós ügyeket illetően, de szélesebb értelemben is az európai figyelem központjába kerül, éppen az uniós intézményi ciklusváltás idején.

Magyar Péter is megosztotta a Facebookon, hogy átvette a megbízólevelét, ő a fotóhoz azt írta, „Kezdődhet a munka!”.

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek