Skip to main content

Június 8-án és 9-én Szeged városa adott otthont a Dunszt Ferencről elnevezett U13-as fiú röplabda bajnokság hatos fináléjának. Az Egri Városi Sportiskola csapata az október óta tartó bajnoki küzdelmeket követően 24/23-as győzelmi mutatóval került a kétnapos döntőbe, ami a meggyőző mérleg ellenére nagyon izgalmasnak ígérkezett.

A népes szurkolótáborral érkező egri fiúk szombaton megnyerték csoportjukat a dunaújvárosi, illetve kunhegyesi fiúk legyőzésével és izgatottan várhatták a vasárnap délelőtti elődöntőt az egyik legnagyobb riválisuknak bizonyuló kecskeméti sportiskolások ellen. Bár a 3:0-ra megnyert találkozó nem erről tanúskodik, mindenesetre a hevesi fiúk végül nagyon szoros csatában múlták felül vetélytársukat, bejutva ezzel a bajnoki serleg sorsáról döntő fináléba.

A tornacsarnokban összegyűlő népes közönség fülsiketítő szurkolása mellett a hazai Szegedi RSE csapatán keresztül vezetett az út az aranyéremhez, amit a nagyszerű formában játszó, végig kiválóan küzdő egri sportiskolások nem engedtek ki a kezükből. Két simábban megnyert első két játszma után bár óriási csata bontakozott ki a két csapat között, de a harmadik játszmában hátrányból is sikerült fordítani a vendégeknek és 28:26-ra megnyerték a találkozót, elhódítva ezzel a magyar bajnoki címet – írja az agriasport.hu.

MESTERMÉRLEG

Vincze Tamás nyilatkozata: Bár első helyen jutottunk a hat csapatos fináléba, tudtuk, hogy a legjobb játékunkra lesz szükség az aranyérem megszerzéséhez. A srácok mindezt átérezve kiválóan teljesítettek a két nap során, mindössze egy játszmát elveszítve négy mérkőzés alatt. Nagyon büszke vagyok tanítványaimra. Férfiasan küzdöttek, ráadásul a megbeszélt és többször változtatott taktikát szinte végig kiválóan betartották. Őszinte köszönetemet fejezem ki a fiúkkal közös munkánkat évek óta mindenben támogató szülői csapatnak és természetesen az Egri Városi Sportiskolának.

Fotó: agriasport.hu

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek