Skip to main content

Újabb névvel bővül az Egri Csillagok Sétánya, jelentette be pénteken Forgó János az Eger Sikeréért Egyesület elnöke. Idén az első díjazott Kautzky Armand színművész, szinkronszínész, érdemes művész lesz. Az avató ünnepséget június 28-án 17 órakor tartják az Érsek utcában.

Most Kautzky Armand neve került fel a díszkőre.

Kautzky Armand 1964-ben Egerben született, öt évig élt családjával a városban. Több száz filmben adta már a hangját, olyan híres színészeknek is mint Tom Cruise, Pierce Brosnan. 1989-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Madách Színház tagja lett, ahol majdnem 20 évet töltött el. Rövid szabadúszás után 2012–2017 között az Újszínház színésze volt. Jelenleg szabadúszó művész. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem színpadi beszéd tanára. Az Eger Sikeréért Egyesület alapító tagja.

Egyesületünk egyhangú szavazattal hozta meg ezt a döntését, melyet az egri közgyűlési is támogatott –tette hozzá az egyesület elnöke, valamint azt, hogy minden évben két csillagot avatni, ez így lesz idén is, azonban a másik díjazott kilétét nem fedte fel. A díjátadója ősszel lesz, de az is elképzelhető az elnök szerint, hogy az adventi időszakban.

Az egyesület elnöke elmondta, a díj odaítélésénél több szempontot vesznek figyelembe, többek közt azt, hogy tevékénységével, munkásságával öregbítse a város jó hírét.

Kautzky Armand művészetek kategóriában nyerte el a díjat, az idei második csillagot pedig „Egerért” kategóriában osztják ki.

Az Eger Sikeréért Egyesület az Érsek utcában hozta létre az Egri Csillagok Sétányát, eddig 10 személyt díjaztak.  Olimpiai bajnok vízilabdázókat – Biros Pétert, Madaras Norbertet, Pócsik Dénest, Szécsi Zoltánt, – Törőcsik Marit, dr. Ringelhann Györgyöt, Tordai Terit, Sike Andrást, Dr. Bitskey Istvánt, Kopcsik Lajost, Koltai Lajost és legutóbb Csank Jánost.

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek