Skip to main content

Ezüstérmesek lettek az egri pólós lányok a dohai világbajnokságon. Az ezüstcsapatban két Tigra-ZF-Eger pólós Szilágyi Dorottya és Parkes Rebecca, valamint az egri születésű Vályi Vanda kapott sok játéklehetőséget.

Kétszer is visszajött háromgólos hátrányból a magyar női vízilabda-válogatott az amerikaiak elleni világbajnoki fináléban, a végén támadhatott is a szétlövésért, de nem tudta góllal befejezni az akciót, így ezüstérmes lett Dohában. Ezt előzetesen bárki aláírta volna, ám nagyon közel volt az aranyérem is. Az amerikaiak egyelőre még a világ legjobb együttesét alkotják, de az előnyük egyre fogy, és a látottak alapján nem vagyunk róla meggyőződve, hogy a párizsi olimpiáig ebből bármennyi is kitart. Az biztos, hogy a mieink beleteszik azt a melót a következő hónapokban, ami a különbség eltüntetéséhez kell.

Az ezüstcsapatban két Tigra-ZF-Eger pólós Szilágyi Dorottya és Parkes Rebecca, valamint az egri születésű Vályi Vanda kapott sok játéklehetőséget a torna során, mindhárman remek teljesítményt nyújtottak.


VÍZILABDA-VB, NŐK
DÖNTŐ
EGYESÜLT ÁLLAMOK – MAGYARORSZÁG 8-7 (3-2, 2-2, 0-1, 3-2)

Doha. V: Buch (spanyol), Markopulu (görög)
EGYESÜLT ÁLLAMOK: JOHNSON – MUSSELMAN 1, Raney 1, Roemer, Prentice, STEFFENS 2, FATTAL 3. Csere: Flynn, Gilchrist, Neushul 1, Mammolito, Sekulic. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian
MAGYARORSZÁG: Magyari A. – KESZTHELYI 2, Gurisatti 1, Rybanska, Parkes 1, GARDA 2, Vályi V. Csere: NESZMÉLY (kapus), Szilágyi D., Mahieu, Leimeter, Faragó K. 1, Horváth B. Szövetségi kapitány: Cseh Sándor és Mihók Attila
Emberelőny-kihasználás: 12/3, ill. 7/1
Kettős emberelőny-kihasználás: –, ill. 2/1
Kipontozódott: Neushul (30. p.)

A bronzmérkőzésen:
Spanyolország – Görögország 10-9

A torna legjobb játékosának a magyar válogatott csapatkapitányát, Keszthelyi-Nagy Ritát választották.

A világbajnokság végeredménye:
1. Amerikai Egyesült Államok
2. Magyarország
3. Spanyolország
4. Görögország
5. Hollandia
6. Ausztrália
7. Olaszország
8. Kanada
9. Új-Zéland
10. Kína
11. Nagy-Britannia
12. Kazahsztán
13. Franciaország
14. Dél-Afrika
15. Brazília
16. Szingapúr


Forrás: agriasport.hu, Fotó: MTI/Kovács Tamás

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek