Skip to main content

Remekeltek a magyarok a belgrádi úszó Európa-bajnokság hétfői nyitónapjának előfutamaiban. A 25 éves Holló Balázs rögtön az első futamban 4:12.46 perces idővel csapott célba.

A program a férfi 400 méter vegyes előfutamaival kezdődött, rögtön négy magyarral, akik közül Holló Balázsnak és Zombori Gábornak is reális esélye volt megúszni az olimpiai szintidőt (4:12.50 perc), utóbbi az áprilisi országos bajnokságon ettől mindössze két tizedre volt.

A 25 éves Holló rögtön az első futamban 4:12.46 perces idővel csapott célba, így négy századdal túlszárnyalta a párizsi induláshoz szükséges határt. Ezzel eldőlt, hogy – az 1984-es bojkottált Los Angeles-i olimpiát leszámítva – nem szakad meg a magyarok ötkarikás sorozata, és lesz férfi úszó ebben a számban a francia fővárosban is.

Holló két hónappal ezelőtt az ob-t követően edzőt váltott, Kovács Ottóval 13 év után váltak külön az útjaik, azóta Hutkai Dániellel készül.

Ez még egy kicsit házasságból is sok lenne. Nem dolgozunk nyilván együtt olyan régen, így ez a korábbi edzőm érdeme is, ugyanakkor egyszerűen az új környezet, a friss impulzusok jó hatással voltak rám. A társaim is azt mondták, hogy sokkal mosolygósabb vagyok, mint korábban, visszatért a régi Balázs

– nyilatkozta az MTI-nek.

Fotó: MTI/Derencsényi István

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek