Skip to main content

Eldőlt, hogy a PannErgy-MVLC Miskolc együttese ellen száll harcba az OB I. kilencedik helyéért a DIGI-Eger férfi vízilabda csapata. Biros Péter együttese a Szentes ellen korábban lezárta már a páros ütközetet.

A Miskolc kimaxolta az UVSE elleni csatát. A 9-12. helyért 6-0-s fővárosi vezetésről indultak a felek, ráadásul a jobb alapszakasz helyezésnek köszönhetően az UVSE élvezte a pályaelőnyt. Vincze Balázs csapatának nem jött össze az egyetlen pontocska sem, a borsodiak három egymást követő győzelemmel fordították a maguk javára az összesített eredményt. Másfél héten belül három meccset nyert meg az MVLC az UVSE ellen, ráadásul ebből kettőt vendégként, így egészséges önbizalommal várják ellenünk a helyosztót.

A két nyert meccsig tartó párharc végén a győztes szerezheti meg a kilencedik pozíciót. Minimum kettő, maximum három összecsapást játszik egymással a két csapat a következő héten. Hátrány a mieink számára, hogy az alapszakaszban elért jobb helyezés miatt a Miskolcé a pályaelőny, tehát a végső diadalhoz legalább egyszer nyerni kell a Kemény Dénes Sportuszodában. A bajnokság rájátszására nagyon összeszedte magát a DIGI-Eger. A középszakaszt és a Szentes elleni páros csatát beleértve összesen hat mérkőzést hozott le győztesen együttesünk, így teljesen nyílt és izgalmas lesz a helyosztó. Az alapszakaszban a Miskolc nyert ellenünk, míg a középszakasz egri találkozóján mi bizonyultunk jobbnak. A mérkőzések konkrét időpontjai még nem ismertek – írja az agriasport.hu.

Fotó: Lénárt Márton

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek