Skip to main content

A 250 éves múltra visszatekintő Eszterházy Károly Katolikus Egyetem 2024 tavaszán elindítja az Eger és térsége polgárai, különös tekintettel az idősebb korosztály képviselőinek szánt ingyenes előadássorozatot, a Szenior Akadémiát.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jövőképében deklarálták, hogy az intézmény azzal a céllal került megalapításra, hogy „székvárosunk és nemzetünk szellemi és lelki gazdagodását szolgálja” és „hozzájáruljon az általános műveltség emeléséhez”. E gondolat jegyében kezdeményezte az egyetem nagykancellára, Dr. Ternyák Csaba egri érsek egy olyan kurzussorozat elindítását, amely révén hatékonyan sikerül megszólítani és hasznos tudással felruházni az idősebb korosztályt, ezzel is segítve az élethosszig tartó tanulást, az elmagányosodás megakadályozását, s az aktív időskort.

A témakörök kiválasztásánál fontos szempont a gyakorlatias megközelítés, így a preferált területek között szerepel a számítógéphasználat, a borkultúra, a gasztronómiai ismeretek, a generációk közötti kommunikáció, a teremtésvédelem, a sport és az egészségmegőrzés.

Katolikus egyetemként minden félévben egyháztörténelemmel, egyházzenével, hitélettel kapcsolatos kurzust is meghirdetnek.

Az ingyenes, felnőttképzési tanúsítványt adó kurzusok heti rendszereséggel kerülnek megrendezésre a félév során, azaz legalább 10 alkalmas előadássorozaton vehetnek részt a jelentkezők. A tanulást és ezzel szellemi frissességet kínáló programon egyetemünk oktatói, kutatói, s vendégelőadói közérthető módon adják át az ismereteket az elsődlegesen megszólított idősebb korosztálynak, de életkori megkötés nélkül, bárkit szívesen várunk a rendezvénysorozatra.

A részvétel tehát díjmentes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött!

Első ízben három kurzust hirdet meg az egyetem a 2023/24-es tanév tavaszi félévében:

  • Alapfokú informatikai képzés (kedd, 10:00 – 11:30)
  • Szőlőskerttől a kóstolópohárig – A borkultúra alapjai (kedd, 15:00 – 16:30)
  • Fejezetek az egyház történelméből (csütörtök, 15:15 – 16:45)

Jelentkezési időszak:

elektronikusan: 2024. február 16 – 23-ig

személyesen: 2024. február 19 – 23-ig

Kiemelt képünk illusztráció.

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek