Skip to main content

A Heves Megyei Közgyűlés idei utolsó ülése előtt adták át pénteken a közigazgatás területén végzett kiemelkedő munkáért a Dr. Jakab István emlékgyűrűt, valamint a Heves Vármegyéért díjakat. Dr. Jakab István Emlékgyűrűt Horváth Márta, a Hatvani Tankerületi Központ nyugalmazott vezetője vehette át. Heves Vármegyéért díjban részesült a Tigra-ZF-Eger női vízilabda csapata, Dr. Tóth Eszter Enikő háziorvos, Vachott Sándor Városi Könyvtár, Kiállítóhely és Muzeális Gyűjtemény Könyvtári Hírmondó csapata, Plavecz János életmentő polgárőr és Őszi Csilla, a ZF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Az elismeréseket dr. Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke és Szabó Róbert valamint Tóth Csaba, a Heves Vármegyei Közgyűlés alelnökei adták át.

Dr. Jakab István Emlékgyűrűt vehetett át idén Horváth Márta, a Hatvani Tankerületi Központ nyugalmazott vezetője.

Horváth Márta 1977 és 1981 között végezte a felsőfokú tanulmányait az egri tanárképző főiskolán, matematika-műszaki ismeretek szakon. 1983 szeptemberében lehetősége nyílt, hogy szülőfaluja, Mátraderecske iskolájában folytathassa a tanári pályát, ahol tíz évvel később, egészen 2012 novemberéig igazgatóként dolgozott. Irányítása alatt létrejött a zeneiskola, társulásban működött a mátraderecskei és mátraballai iskola és óvoda. 2012 novemberétől dolgozott tankerületi igazgatóként. Először a Pétervásárai Tankerület vezetője lett, majd 2016 nyarától már a gyöngyösi és a hatvani járásban működő iskolák munkáját is irányította. 2017. január 1-től, a megalakulásától vezette a Hatvani Tankerületi Központot. Nagy kihívás volt számára, hogy létrejöjjön egy olyan szervezetet, amelyik képes az irányítói feladatokat ellátni három járás területén működő állami iskolákban. A mindennapi gondok megoldása mellett az elmúlt pár évben nagyon sok projektet valósítottak meg. Ezek között egyaránt voltak infrastrukturális beruházások és szakmai projektek is. Nyugdíjba vonulása után fontosnak tartotta, hogy a következő tankerületi igazgató minden olyan információval rendelkezzen, ami szükséges ahhoz, hogy a vezetőváltás zökkenőmentes legyen, ezért nyugdíjazása után még pár hónapot tanácsadóként dolgozott a tankerületben.

Heves megyéért díjat vehetett át a Tigra-ZF-Eger női vízilabda csapata. A díjra felterjesztette: Nyitrai Zsolt, országgyűlési képviselő.

Az idei évben hazai pályán lett bajnok a Tigra-ZF Eger női együttese a női E.ON OB I-ben. Az elmúlt két évtized komoly sikereket hozott a hölgyek számára. Összességében három bajnoki cím, két kupagyőzelem, illetve több szezonban is elismerésre méltó nemzetközi teljesítmény jellemezte a gárdát. A csapat évről évre – a klub további tagjaival karöltve – a társadalmi szerepvállalás terén is jeleskedik.

Heves Megye Közgyűlése a Heves megyéért díjat adományozta Dr. Tóth Eszter Enikő, háziorvos részére. A díjra felterjesztette: Szabó Zsolt, országgyűlési képviselő és Tóth Csaba, Heves Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének alelnöke közös jelölése.

Dr. Tóth Eszter Enikő sokoldalú személyiség, aki egy emberöltő óta elhivatottsággal dolgozik háziorvosként a nagyrédei emberek szolgálatában. 2007-től a Debreceni Orvostudományi Egyetem Foglalkozás-egészségügyi Karának gyakorlati oktatását vezeti, kiemelkedően fontosnak tartja az utánpótlás kinevelését, ezért szeretné átadni az ifjabb generáció számára az orvos szakma szeretetét és megbecsülését. Foglalkozás-egészségügyi szakorvosként Heves Vármegye valamennyi állami szervénél részt vesz az ott dolgozók egészségügyi ellenőrzésében és szűrésében. Szakmai sikerként könyvelhető el, hogy közel 10.000 fős üzemorvosi praxisközösséget épített ki kollégáival együtt. Kormányzati felkérésre a covid-járvány elleni védekezés ismeretterjesztő anyagának megismertetésében is aktív résztvevő volt. A Magyar Orvosi Kamara gyöngyösi választókerületének elnökeként funkcionál több éve, segítve orvos kollégáit munkájukban.

Heves Megye Közgyűlése a Heves megyéért díjat adományozta a Vachott Sándor Városi Könyvtár, Kiállítóhely és Muzeális Gyűjtemény Könyvtári Hírmondó csapata részére. A díjra felterjesztette Gyöngyös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete.

A gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár munkatársai 2019 óta készítenek Könyvtári Hírmondó címen hosszabb-rövidebb videós anyagokat, filmeket. A videók gerincét a könyvtár által nagy számban szervezett rendezvények adják. Emellett interjúk, nyereményjátékok, ismeretterjesztő adások, pályázatok is szerepelnek a repertoárban, de készítettek kisfilmet a könyvtári házirendről is pontokba szedve, amely nagy népszerűségnek örvend a világhálón. A könnyednek tűnő produkciók mögött komoly alkotó folyamat van.

Heves Vármegye Közgyűlése a Heves megyéért díjat adományozta Plavecz János, életmentő polgárőr részére. A díjra felterjesztette: Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése.

Plavecz János ugyan már nyugdíjas, de még mindig vállal polgárőr szolgálatot, nem csak lakóhelyén Horton, hanem Lőrinciben is. 2023. május 6-án szombaton szolgálatából hazafelé tartva gyerekek állították meg a Zagyva hídja előtt. A járműből kiszállva azt tapasztalta, hogy egy 12 éves körüli gyermek lebeg a víz tetején. Egyből a vízbe vette magát, s versenyt futott az idővel. Kihúzta a gyermek testét, s kérte a parton lévőket, hogy segítsenek kijuttatni a partra a fiút. Miután kikászálódtak, igyekezett segíteni a gyermeken, hogy a víz elhagyja a tüdejét, légcsövét. A jelenlévőkkel addig nyomkodták a mellkasát, míg beindult a kisfiú légzése.

Heves Megye Közgyűlése a Heves vármegyéért díjat adományozta Őszi Csilla, a ZF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója részére. A díjra felterjesztette: Dr. Pajtók Gábor, országgyűlési képviselő.

Őszi Csilla közgazdászként végzett Budapesten a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán. Már pályakezdőként arra törekedett, hogy olyan felkészült és naprakész tudással rendelkező szakemberré és vezetővé váljon, aki a hazai és a nemzetközi üzleti környezet feltételeinek és elvárásainak is meg tud felelni. 1997 óta a ZF Hungária csapatához tartozik. A kezdetektől részt vett a vállalat folyamatainak kialakításában. 2008-ban lett a ZF Hungária cégvezetője, majd 2011-től a cég gazdasági, irányítási, külső kapcsolatok területéért felelős ügyvezető igazgatója. Ügyvezetőként a közösség és a munkatársai érdekében végzett munka jellemzi. Célja a munkahelyek megtartása, a munkahelyek számának növelése. Azt vallja, hogy cégükben kiváló képességű szakemberek dolgoznak, akik lojálisak, motiváltak és nemzetközi szinten is megállják a helyüket. Az irányítása alatt lévő vállalat dolgozói létszáma az elmúlt 10 év alatt megduplázódott, jelenleg meghaladja az 1700 főt. Őszi Csilla vezetése alatt a cég munkahelyteremtő tevékenységével hozzájárult a régió gazdasági bővüléséhez és fejlődéséhez.

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek