Skip to main content

Szlovéniában kerül sor a hétvégén a Közép-Európai Országok Serdülő Bajnokságára (CECJM). Egri úszóért is szoríthatunk, ugyanis Szabó Lilla a válogatottal tart az eseményre.

A Kranj városában esedékes viadalon hazánkat huszonnégy úszó képviseli. Lányoknál és fiúknál is egyaránt tizenketten állnak rajthoz. Hazánkon kívül Ausztria, Bosznia és Hercegovina, Cseh Köztársaság, Németország, Észak Macedónia, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Törökország és a házigazda Szlovénia delegál versenyzőket. Örömteli, hogy egri úszóért is szoríthatunk, ugyanis Szabó Lilla a válogatottal tart az eseményre. Az Egri Úszó Klub kiválósága öt számban (200 méter gyors, 400 méter gyors, 800 méter gyors, 4×100 és 4×200 méteres női gyorsváltó) is megméreti magát – írja az agriasport.hu.

A CECJM verseny arról híres, hogy mindig a magyar csapat nyeri. Tavaly, éppúgy mint az azt megelőző években is a magyar küldöttség hozhatta haza a legeredményesebb nemzet trófeáját. 2022-ben Prágában a fiúknál Bagi Zoltán lett a legeredményesebb versenyző, míg a hölgyeknél legjobb magyarként Jackl Vivien zárt.

A magyar „tizenkettek” névsora:
Fiúk:
 Antal Dávid, Buda Levente, Kakukk Koppány, Kárpáti Máté, Kenyeres Gergő, Koncz Márton, Pápai Olivér, Papp Sebestyén, Pittlik Zsigmond, Szabó Gergő, Szeredi Bence, Takács Botond
Lányok: Barta Bianka, Bartalos Anna, Kammerer Kitti, Kertész Boróka, Király Hanna Gréta, Kokas Fanni Viktória, Lakó Dorina, Megyesi Vanda, Puzsa Petra, Szabó Kincső Hanna, Szabó Lilla, Tombor Sára.

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek