Skip to main content

Parkolási koncepció megalkotását szorgalmazzák a képviselők a csütörtöki közgyűlésen.

Parkolási koncepció megalkotására, ezzel egyben a parkolási gondok megoldását szorgalmazza Komlósi Csaba. Kovács Cs. Tamás javasolta, járjanak utána annak, hogy a Kertész úti parkolóházban hogyan juthatnának kedvezményes parkoló bérletekhez a környező utcákban lakók, ahol kevés a parkolási lehetőség számukra.

Minczér Gábor felvetette, hogy bővítsék a fizetős területek számát.

Végre valami elindult – szólt hozzá Oroján Sándor, aki módosító javaslattal élt:

A koncepciónak szolgálnia kellene a belvárosban az autósokat, autósbarátnak kell lenni. Fizető parkolózónák felülvizsgálata után azok szükség szerű bővítése, új parkolóhelyek létesítésének vizsgálata, valamint a fizetős helyek bevezetését azokon a helyeken, ahol jelenleg ingyenes a parkolás, de a lakókat bosszantja a sok autó.

Fontoljuk meg mit okozna a parkolóhelyek bővítése – összegezte Komlósi Csaba. Ez nem egy autós ellenes koncepció, de a város az embereké. A közösségi közlekedés irányába mozdítaná a dolgokat, autóval csak akkor közlekedjünk, ha az szükséges.

A napirend elfogadása után Oroján Sándor közösségi oldalán posztolt a szavazásról.

Elkezdjük egy AUTÓSBARÁT parkolási koncepció megalkotását. Javaslatomra nemcsak a rendszert vizsgálja az EVAT, hanem új parkolók létesítését is! A megvalósítás már az új városvezetés feladata lesz, de legalább elindult valami pozitív.

Önt is bosszantja mi folyik itt Egerben? Vagy úgy érzi jó irányba mennek a dolgaink?

Írjon véleményt az EgerInfón!

Részletek