2021.09.24.

Egységben a Városért Frakció: Az egri Fidesz és Fidelitasz ne próbálja megfosztani az egri családokat a lakáshoz jutás lehetőségétől!

Védjük meg az Almagyar-domb zöld területeit Mirkóczki Ádámtól, az egri vagyon nem eladó! – ezzel a címmel indított petíciót a Fidelitas Egri Szervezete hétfőn, tiltakozásul az ellen, hogy Eger polgármestere szerintük minden előzetes egyeztetés nélkül, önkormányzati tulajdonban lévő beépítetlen telkeket árusítana ki. A vádakra a városvezetés most közleményben reagált.

A Fidesz és a Fidelitas állításaira az Egységben a Városért Egyesület közgyűlési frakciója reagált. Közleményükben felszólítják a két szervezetet, hogy

„ne akadályozzák a város fejlődését és ne próbálják megfosztani az egri családokat és a családalapítás előtt álló fiatalokat az új lakáshoz jutás lehetőségétől!”.

Valamint kérik a kormánypárti szervezeteket, hogy

„házon belül döntsék el először, hogy mit akarnak, mert amíg Juhász Ádám fideszes képviselő úr öt darab pontos helyrajzi számmal megjelölt Almagyar dombi telekre jelezte hivatalos vételi szándékát, addig hiteltelen minden telekeladás elleni tiltakozásuk.”

forrás: TV Eger

A városvezető frakció közleményében tisztázza, hogy a polgármester ezzel a döntésével nem, hogy egyeztetés nélkül dönt, hanem éppen a választási kampányban tett vállalásait teljesíti, hiszen a kampány során többször is ígéretet tett arra, hogy új ingatlanokat fognak az egri családok számára biztosítani. Mint fogalmaznak:

„Mirkóczki Ádám polgármester saját választási programját valósítja meg akkor, amikor a város évtizedek óta parlagon heverő építési telkeit értékesíti abból a célból, hogy új lakások, házak épülhessenek és a város lélekszámának évek óta tartó csökkenése végre megforduljon.”

A közlemény zárásaként cáfolják a kezdeményező szervezetek indoklását is:

„Hazugság az a fideszes állítás is, miszerint zöld terület megvédésére hivatkoznak, holott azok a város szabályozási terve alapján belterületen lévő építési telkek, amelyeknek városstratégiai célja, hogy lakóingatlanokként hasznosuljanak.”

Indexkép forrása: TV Eger

Megosztás